27 Temmuz 2022 Çarşamba

Ak Parti’de 28 başvuru

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’de aday adaylığı başvuruları sürüyor.  Bugüne kadar 28 aday adayı başvurusunu yaparken, Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan ve Sema Ramazanoğlu’nun adaylık başvurularını yaptıkları öğrenildi. İl Başkanı Necip Filiz, 5 Mayıs cumartesi günü temayül yoklaması yapılacağını açıkladı.

01-05-2018 18:12:19

Ak Parti Denizli İl Başkanlığı’na bugüne kadar 28 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. Başvuru yapanlar arasında Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Haluk Değirmenci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, eski İl Başkanı Osman Yüceliş, 2015 seçimlerinin 6. Sıra adayı Emin Okkaya, Pamukkale Belediyesi Meclis üyesi Aysun Tonel, Ankara Denizlim Derneği Başkanı Hasan Oymak, Cemal Ceylan da bulunuyor.

Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan ve Sema Ramazanoğlu’nun da aday adaylığı başvurusu  yaptığı öğrenilirken, yurt dışında bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de adaylık başvuru yapacağı öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın milletvekili adaylık başvurusunu yapacağını açıklamasının ardından Bakanlar Kurulu’nda yer alan diğer bakanların da adaylık başvurusu yapması bekleniyor.

Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, aday adaylığı başvurularının yoğunluk nedeniyle 2 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatıldığını belirterek, temayül yoklamasının 5 Mayıs Cumartesi günü Merkezefendi Belediyesi Kırçiçeği Salonu’nda yapılacağını açıkladı. Filiz, “Temayül yoklaması Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem başkanlığında yapılacak. Milletvekillerimiz temayül yoklamasına katılmayacak. Temayül yoklamasında İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İl ve İlçe Gençlik ve Kadın Kolları yönetimleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları oy kullanacak” dedi.

Osman Nuri BOYACI

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi