AK Parti 12, CHP 5 ve MHP 2 ilçede ipi önde göğüsledi

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı, Denizli genelinde kazananlar belirlendi. 2014 seçimlerinde 15 ilçeyi kazanan AK Parti’nin belediye sayısı 12’ye düştü. CHP 3 olan belediye sayısını 5’e, MHP ise 1 olan belediye sayısına 2’ye çıkardı. İYİ Parti ise girdiği hiç bir seçim bölgesinde kazanamadı.

02-04-2019 17:31:52

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı, kazanan zafer turu attı, kaybeden özeleştiri yapmaya başladı. 2014 seçimlerinde 19 ilçe belediyesinden 15’ini kazanan, büyükşehir ile bu başarısını taçlandıran AK Parti, 2019 seçimlerine MHP ile ittifak yaparak girdi. 19 ilçe belediyesinden 17’sinde aday çıkaran AK Parti, 2 belediyeyi de MHP’ye bıraktı.

AK Parti’de kan kaybı

AK Parti kendi adayıyla girdiği 17 seçim bölgesinden 12’sinde başarıya ulaştı. 2014 seçimlerinde kazanamadığı iki ilçede mutlu sona ulaşan AK Parti, yönetimini elinde bulundurduğu 3 ilçeyi kaybetti. AK Parti Acıpayam’da Hulusi Şevkan, Baklan’da Yusuf Gülsever, Bekilli’de Mustafa Çoban, Beyağaç’ta Mustafa Akçay, Çameli’de Cengiz Arslan, Çardak’ta Hüsnü Yılmaz, Çivril’de Niyazi Vural, Güney’de Halil Ayhan, Kale’de Mehmet Salih Sağınç, Pamukkale’de Avni Örki, Sarayköy’de Ahmet Necati Özbaş ve Tavas’ta Hüseyin İnamlık ile mutlu sona ulaştı.

AK Parti’nin Merkezefendi yenilgisi

AK Parti’nin kaybettiği en önemli ilçe Merkezefendi oldu. Mevcut belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile seçimlere giren AK Parti, burada CHP adayı Şeniz Doğan’a kaybetti. Doğan, rakibi Subaşıoğlu’na yüzde 7’lik fark attı. AK Parti, Merkezefendi ile birlikte güçlü olduğu ilçelerden biri olan Honaz ile Serinhisar’ı da CHP’ye kaptırdı.

CHP belediye sayısını artırdı

2014 seçimlerinde Bozkurt, Bekilli ve Buldan’da kazanan parti olan CHP, 2019 seçimlerinde bu ilçelerden ikisini kaybetse de belediye sayısını 3’ten 5’e çıkardı. CHP’nin en büyük kazanımı, kentin ikinci büyük ilçesi olan Merkezefendi’yi kazanmak oldu. Başarılı bir seçim dönemi geçiren CHP Adayı Şeniz Doğan, rakibi mevcut belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na yüzde 7’lik fark atarak Merkezefendi’nin yeni belediye başkanı oldu.

Honaz sürprizi

CHP’nin kazandığı önemli ilçelerden biri de Honaz. 3 dönemdir AK Partili Turgut Devecioğlu tarafından yönetilen Honaz Belediyesi’ni CHP’li Yüksel Kepenek kazandı. Kepenek, az farkla da olsa ipi önde göğüsledi ve kazanan isim oldu. Serinhisar’ı 5 yıllık aranın ardından yeniden kazanmayı başaran CHP, kalesi olarak kabul edilen Bekilli ile Buldan’da büyük şok yaşadı. Bekilli’yi AK Parti’ye kaptıran CHP, Buldan’da da MHP adayına yenildi.

MHP istediğini aldı

Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP, Denizli’de iki bölgede aday çıkardı. Çal ve Buldan’da AK Parti’nin desteğiyle adaylarını çıkaran MHP, iki ilçede de başarılı oldu. Çal’da Fethi Akcan yeniden başkan seçildi, Buldan’ı ise Mustafa Şevik kazandı.

İYİ Parti kaybeden parti

İYİ Parti Denizli’de yerel seçimlerin kaybeden parti oldu. Büyükşehir ve 8 ilçede aday gösteren İYİ Parti, hiçbir seçim bölgesinde ipi önde göğüsleyemedi. Büyükşehir’de Ümit Bahtiyar AK Parti Adayı Osman Zolan’a yenildi, Baklan, Beyağaç, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Kale ve Tavas adayları da bölgelerinde mutlu sona ulaşamadı.  Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi