Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor

Denizli Otizm Derneği (DOD) gönüllüler ve uzmanlarla aileleri buluşturuyor. Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor söyleşileri başladı. DOD’un ilk konuğu Almanya’da üniversite eğitimini tamamlayan ergoterapist Tuğba Koyun oldu.

23-10-2017 18:16:20

DOD gönüllüler ve uzmanlarla aileleri buluşturmaya devam ediyor. Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor söyleşilerinin ilki bu Pazar yapıldı. Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında SosyalBilgiler İletişimTopluluğu (SOBİT) üyesi öğrenciler pazar günleri derneğe gelerek otizmli çocuklarla ilgilenmeye başladılar. Bu fırsatı değerlendiren aileler ve üyeler de ergoterapi ve duyu bütünleme konusunda merakettikleri soruları TuğbaKoyun’a sordular.

Almanya'daergoterapieğitimialanTuğba Koyun, ergoterapi ve duyu bütünleme kavramlarının Türkiye’de son dönemde önem kazanmaya başladığını Almanya’da ise 2. Dünya Savaşı’ndan beri bu alanda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Koyun, şunları söyledi: ‘’Ergoterapinin temel hedefi bireyin bağımsızlığını sağlamak için gerekli desteği kişiye sağlamaktır. Her yaş grubu için uygulanabilir ama özellikle erken çocuklukta yapılan müdahaleler daha etkilidir. Farklı gelişim gösteren bireylerin gelişiminde ergoterapi büyük katkı sağlar.Otizmli çocuklar çoğunlukla duyusal sıkıntılar yaşıyorlar. Onların yapabildiklerinin ve yapamadıklarının tespit edilmesi ve kişiye özel bir program uygulanması gerekir. Bütün bu uygulamaların amacı bireyin bağımsızlığını ve kendi yolunu çizmesini sağlamaktır.’’

Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor söyleşileri10 hafta devam edecek. Söyleşiler, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından DOD’a tahsisedilen dernek binasında her pazarsaat13:30-16:30 arasında gerçekleştirilecek.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi