3 Ağustos 2022 Çarşamba

“Ahilik kültürüne sahip çıkacağız”

​​​​​​​Ahilik Haftası dolayısıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu ve oda başkanları  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Başkan Zolan,  "Denizli eğer bugün gelişmişse, girişimciliği varsa, çalışkan insanları varsa, hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde ahilik vardır" dedi.

19-09-2018 15:31:06

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Devecioğlu burada yaptığı konuşmada, ahilik teşkilatını güçlü kılmak için mücadele eden oda başkanları ile birlikte Başkan Osman Zolan'ı ziyaret etmek istediklerini belirterek, "Göreve geldiğiniz ilk günden beri özellikle esnaf teşkilatına büyük desteklerinizden dolayı camiam adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Denizli'ye verdiğiniz büyük hizmetlerden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Esnaf teşkilatının bugüne kadar yanında oldunuz, bizler de tüm esnaf teşkilatı olarak sizlerin yanınızdayız. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece Denizli’mizde 32 bin üyesi bulunan 67 oda başkanı ve 500 yöneticisi ile yanınızdayız. Ahilik kültürünün yayılımı ve devamı için bizler de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Ahilik kültürüne hep beraber sahip çıkacağız"

Başkan Osman Zolan ise, ahiliğin ecdattan kalan bir miras olduğunu belirterek, "Ahilik; üretme kültürü, esnaf ahlakı ve birbiriyle dayanışması noktasında bütün dünyaya örnek olmuş bir sistem. Ecdadımızda ne tüketici hakları vardı, ne TSE ile ilgili bir standart vardı, ne de kanunlar vardı. Ama ahilik kültürü anlayışları vardı. Ecdadımızdan bize gelen bu değere inşallah hep beraber sahip çıkacağız. Denizli eğer bugün gelişmişse, girişimciliği varsa, çalışkan insanları varsa, Denizli insanı hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde ahilik vardır, ahiliğin ilkeleri vardır. Biz bunlara sahip çıkıp yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarmak durumundayız. Bu noktada çok değerli esnaf teşkilatı ile bir ve beraber olarak bu güzelliklere sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi