25 Ağustos 2022 Perşembe

AGD Başkanları Ankara’da buluştu

Anadolu Gençlik Derneği, 44’üncü dönemin ilk Genişletilmiş Bölge ve Şube Başkanları Toplantısı’nı Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıya Denizli’den Denizli AGD Başkanı Hamza Öztürk ve AGD Bölge Başkanı Şakir Tarım  katıldı. 

11-09-2018 14:57:31

Toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, 11 Eylül Salı gününün Hicri yılbaşı olduğunu hatırlatarak, tüm Müslümanların Hicri yılbaşısını tebrik etti.   Yeni bir dönemin başladığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, şartlar ne kadar ağır olursa olsun insanların inandıkları değerler uğruna mücadele edebileceklerinin altını çizdi. Turhan, “İlkokul, ortaokul ve liselerde yaklaşık 18 milyon, üniversitelerimizde 7,5 milyon, toplamda 25,5 milyon kadar öğrencimiz var. Bu rakam da 7 Avrupa ülkesi hariç diğerlerinin ülke nüfuslarından daha fazla. Biz bir gençlik hareketiyiz, üzerimizdeki sorumluluğun farkında olacağız, ulaşmamız gereken kitleyi yakinen tanıyacağız ve bu genç nüfusun yarısının genç hanımefendilerden oluştuğunu unutmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Turhan, 11 Eylül Salı gününün Hicri yılbaşı olduğunu ve Hicret’in üzerinden 1440 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Hicret dünyadan el etek çekmek, tarihten çekilmek ya da yaşamın dışına çıkmak değildir. Bilakis hicret, dünyaya çekidüzen verebilmek için toparlanmaktır. Hicret bir kararlılıktır. Hicret adil bir düzeni kurmanın kararlılığıdır. Hicret, adil bir düzeni kurmak için yola çıkmaktır. Hicret, adil bir düzeni kurabilmek için kişinin kendi toprağını, kendi işini, kendi yakınlarını, kendi düzenini terk etmesidir. Zalim düzenin içinde zulme rıza göstererek düzen kurmak değil, bilakis o zalim düzen devrilinceye kadar, hak hâkim kılınıncaya kadar her türlü meşakkate, sıkıntıya, yersizliğe, yurtsuzluğa sabretmek demektir. Hicret, zafere inanmaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi