Afyonkarahisar’da şiir gecesi

Afyonkarahisar Belediyesinin bir kültürel etkinliğe olan Karahisar Şiir Akşamları programı kapsamında Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği ile Denizli Gurbetteki Afyonlular Derneği işbirliğinde Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen geceyi türkü ve şiirler şenlendirdi.

27-02-2020 19:12:59

Şair ve sanatçılar program öncesinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i, Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’u ve Kültür, Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar’ı makamlarında ziyaret etti. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu kültür, sanat ve edebiyat insanlarına desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bir plaket takdim etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Şemseddin Yasan, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, Gurbetteki Afyonlular Derneği Başkanı Mustafa Gökmen, çok sayıda şiir ve türkü dostunun katıldığı gece nostaljik görüntülere sahne oldu. 

YAZ-AR-BİR Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren’in sunuculuğunu yaptığı program konuşmaların yapılmasıyla  başladı. 

Denizli Gurbetteki Afyonlular Derneği Başkanı Mustafa Gökmen, Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Denizli’deki Afyonluların sesi olmaya çalıştıklarını belirtti. Gökmen, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ve etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı (YAZ-AR-BİR) Abdülkadir Uslu, YAZ-AR-BİR’in 2002 yılında araştırmacı, yazar, çizer, sanatçıları hak ve hukuklarını korumak, eserlerinin tanıtımını yapmak ve çalışmalarına destek vermek amacıyla kurulan Denizli merkezli bir dernek olduğunu belirterek birçok merkezde etkinliklerinin devam ettiğini anlattı. 

Genel Başkanı Abdülkadir Uslu Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar’a, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Şemseddin Yasan’a teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar da Karahisar Şiir Akşamı’nın gelenekselleşen bir etkinlik olduğundan bahsederek her ayın son pazartesi akşamları gerçekleştirdikleri bu programda bir sanatçıyı işlediklerini belirtti. Gelecek ayın konusunun Cemal Süreyya ve şiirleri olacağını ifade eden Akar, Denizli’den gelen şair ve sanatçıları misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, teşekkür etti. 

Mehmet Dağal ve Sultan Turun tarafından seslendirilen türküler konuklar tarafından beğeniyle dinlenirken, şiirlerde gönüllerin pasını sildi. 

Şiirlerini seslendiren şairler de şu isimlerden oluştu: Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Sezer Sevim Say, Mehmet Dağal ve Serdar Gedizlioğlu. 

Aynur Masalcı’nın şiir yorumuyla şiir akşamı tamamlandı.

Program sonrasında YAZ-AR-BİR Genel başkanı günün anısına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar’a YAZ-AR-BİR Şilti takdim etti. Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

 Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi