13 Ağustos 2022 Cumartesi

ADAYLARA ÇAĞRI

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, 1-2 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Denizli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. Kentsel sorunların tartışılacağı ve çözüm önerilerinin sunulacağı sempozyumun sonunda, 5 konu başlığı altında 17 bildiri hazırlanacak. TMMOB İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adaylarını, sempozyumda görüşlerini açıklamaları amacıyla davet ettiklerini açıkladı, “Tüm adayların katılımını bekliyoruz” dedi.

15-02-2019 18:26:07

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğü, başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür gibi temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme sürecinin masaya yatırılacağı sempozyuma hazırlanıyor.

Sarıca detayları paylaştı

1-2 Mart tarihleri arasında Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ‘Denizli Kent Sempozyumu’nun detaylarını Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısı ile paylaşan TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca, sempozyum sonunda ‘Mimarlar, Mühendisler Şehir Plancıları Soruyor Belediye Başkan Adayları Yanıtlıyor’ adı altında forum düzenleneceğini açıkladı.

Adaylar davet edildi

Sempozyum öncesi,TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adaylarını foruma davet ettiklerini belirten Sarıca, “Sempozyumun 2. gününde Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan adayları’ nın katılımıyla “Kentine Sahip Çık” başlıklı Forum düzenlenecek. Böylece Denizli kentinin bugünü ve geleceği üzerine görüşlerimizin yer alacağı, çözüm önerilerinin sunulacağı, tartışılacağı bir zemin yaratılacak ve bu görüşler ilgililere teknolojik olanaklar da kullanılarak ulaştırılacak” dedi.

“Kamusal alanlar ranta teslim”

Evlerin, meydanların, ormanların birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreç yaşandığını sözlerine ekleyen Sarıca, “Hepimizin ortak değeri olan kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğü, kamusal hizmetlere erişimde müşteri odaklı bir anlayışın benimsendiği ve özellikle kentsel dönüşüm adı altında toplumun büyük bir kesiminin, başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür vb. temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme süreci ile karşı karşıyayız. Bizler, toplumsal gelişme ve çağdaş yaşamın gerektirdiği kentsel yaşam kalitesine ulaşılabilmesi için sorumluluğumuz gereği, mevcut politika ve uygulamalardan farklı bakış açıları sunmayı ve kentlerin yaşanabilir niteliklere kavuşmasını hedeflemekteyiz. Sempozyumda; Sürdürülebilir Kentler, Kente Güncel Yaklaşımlar, Büyükşehir Olmanın Etkileri ve Ulaşım, Kent ve Çevre Sorunları, Kent ve Peyzaj başlıkları altında 17 bildiri sunulacak, geleceğin Denizli’sinde bu politikaların ne şekilde gerçekçi bir zeminde buluşturulabileceğine dair yöntem ve araçlar ortaya konulacaktır” dedi.  Ayhan AKAR

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi