9 yaşında kitap yazdı

Sarayköy’de 24 Mayıs İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Nergis Odunkıran, sınıfta yaptıkları etkinlikleri hikayeleştirerek kitap yazdı.  Öğretmeni ve arkadaşlarıyla Belediye Başkanı Özbaş’ı ziyaret eden Nergis Odunkıran,  ‘Hikayeler’ adlı kitabını hediye etti. 

09-06-2018 10:57:38

Geçtiğimiz yıllarda yapılan tetkikler sonucunda temelinin ve binasının çürük olduğu tespit edilen 24 Mayıs İlkokulu´nun yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı. Aradan geçen süre içinde 4 katlı, 28 derslikli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği içinde kantini bulunan, üst katında geniş konferans ve tiyatro salonu, geniş bahçesinin yer aldığı 24 Mayıs İlkokul yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. 

Okul yenileme çalışmalarına destekte bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Osman Alacan, sınıf öğretmenleri Fatma Öztürk, Sultan Gültekin ve öğrenciler Ayşe Yalçın, İhsan Salih Karakaya ve Nergis Odunkıran teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette bir de sürpriz vardı. 24 Mayıs İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Nergis Odunkıran, sınıf içerisinde yaptıkları etkinlikleri hayal dünyasıyla birleştirerek hikâyeler yazdı. Bunu sınıf öğretmeni Fatma Öztürk ile paylaştı. Daha sonra okulun katkılarıyla hikayeler kitap haline getirildi. 

Minik yazar Odunkıran, sınıf arkadaşlarına dağıtacağı kitabını ilk olarak ziyarette Başkan Özbaş’a hediye etti.  Başkan Özbaş ziyaret ile genç yazarın armağan ettiği kitaptan duyduğu gurur ve memnuniyeti aktararak, “24 Mayıs İlkokulu benim okulum. Orda okudum ve mezun oldum. Çok anılarım var. Okulun yenilenerek geleceğimiz olan çocuklarımızın günümüz şartlarına uygun, modern bir binada eğitim görmeleri bizleri de çok mutlu edecek. Yeni okulumuz, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi. 

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi