3 Ağustos 2022 Çarşamba

87 yıllık vefa

Milli mücadele kahramanlarından Denizlili Müftü Ahmet Hulusi Efendi, vefatının 87. yıl dönümünde kabri başında anıldı. 

23-11-2018 15:38:32

Kurtuluş Savaşı yıllarında Milli Mücadele’nin Ege direnişinde Denizli'de ilk kıvılcımı ateşleyen ve vermiş olduğu mücadeleyle  yalnız Denizli’nin değil tüm Türk milletinin iftihar ettiği din adamı Müftü Ahmet Hulusi Efendi, İlbade Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma töreninde Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ve İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile Ahmet Hulusi Efendi’nin yakınları ve Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da katıldı. Anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. 

Tören sonunda konuşan Ahmet Hulusi Efendi’nin torunu Ahmet Müftüler, Hulusi Efendi’nin vermiş olduğu mücadele hakkında büyüklerinden duymuş olduklarını anlatarak yaşamı boyunca dedesi hakkında almış olduğu övgülerden bahsetti. 

Törende konuşan Kaymakam Balcıoğlu ise programın Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında yapıldığını söyledi. Programda yer alan ‘vatanseverlik’ ilkesinden yola çıkarak etkinliğinde gerçekleştirildiği aktaran Kaymakam Balcıoğlu, “Ecdadımızın vermiş olduğu mücadele karşısında çok çalışmamız gerektiğinin, gençliğimize ve geleceğimize milli değerlerimizi anlatma sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi. 

Öte yandan, Pamukkale İlçe Müftülüğü tarafından 23 Kasım Cuma günü saat 12.15’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisinde mevlid-i şerif programı icra edilecek.
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi