27 Temmuz 2022 Çarşamba

85’lik nineye kalp pili

Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki 4 çocuk, 9 torun sahibi Sultan Nine’nin kalbine kalıcı kalp pili takıldı. Yapılan anjiyo sonucunda damarlarının tıkalı olduğu tespit edilen yaşlı kadın, kalp pili ile hayata tutundu.

13-08-2018 15:51:18

 Denizli'de halsizlik ve göğüs ağrısı şikayetiyle Özel Tekden Hastanesi’ne gelen 85 yaşındaki Sultan Gülbahçe’nin yapılan anjiyo sonucunda damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Yaşlı kadın vakit kaybedilmeden ameliyata alındı. 

Operasyonu gerçekleştiren Uzm. Dr. Nihat Pekel, hastanın ilerlemiş yaşı sebebiyle kalp pili takılmasının risk taşıdığını belirterek, "Hastamız bize 6 ay önce başvurmuş, nabızda yavaşlama olması nedeni ile kalp anjiyosu ve kalp pili takılması önerilmişti. O zaman hasta ve yakınları bu müdahaleleri hastanın vücudu kaldıramaz diye düşünerek olmak istememişlerdi. Ancak hastanın şikayetlerinin devam etmesi ve son olarak da bir kaç kez bayılması nedeni ile tekrar geldiler. Anjiyoda gördük ki;  bir damarı tamamen bir damarı da tamamına yakın tıkalı idi. Oldukça büyük olan bu iki damarı hemen anjiyo masasında işleme devam ederek balon ve stent yöntemi ile açtık. Daha sonrasında hastamızı yatağında izleme aldık, başarılı damar açma işlemine rağmen kalp ritim bozuklukları devam eden kalp atışları aşırı hızlanan ve yavaşlayan hastamıza şoklama özelliği olan iki odacıklı kalp pili taktık" dedi.

Kalp pili takıldıktan sonra eski sağlığına kavuşan Sultan Nine, kendisine kalp pili işlemi uygulayan Dr.Nihat Pekel’i artık evladı gibi gördüğünü söyledi.
Haber Merkezi 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi