4 Ağustos 2022 Perşembe

68 firma katılacak

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), 10-13 Ocak 2017 tarihleri arasında Almanya\'da düzenlenecek Heimtextil Fuarı öncesinde değerlendirme toplantısı yaparak fuara katılacak olan firmaları bilgilendirdi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, fuara bu yıl Denizli\'den 68 firmanın katılacağını söyledi.

08-01-2017 13:05:46

Polisevinde düzenlenen toplantıya; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve Heimtexil Fuarına katılacak firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda, 2016 yılında Türkiye\'de ve dünyada yaşanan önemli ve ekonomik gelişmeler ile mevcut durum değerlendirilirken, 2017 yılına ilişkin beklentilerin paylaşıldığı bir sunum gerçekleştirildi. 

2016 yılı ihracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Sayın Süleyman Kocasert, Türkiye ihracatında yüzde 0.8\'lik bir azalma olurken, Denizli ihracatında yüzde 3.2\'lik artış gerçekleştiğini belirtti ve Denizli\'nin pozitif anlamda ayrıştığının altını çizdi. Kocasert, katılımcılara Heimtexil fuarıyla ilgili bilgiler vererek, \'2016 yılı dünya mal ticaretinin yaklaşık yüzde 4.4 oranında küçülerek, 16 trilyon dolar olarak gerçekleştiği ve dünya ticareti açısından oldukça zor geçen bir seneydi. Ülkemizin Kasım ayında başlayan ihracat artışı, Aralık ayında da devam etti. 2017 yılında dünya mal ticaretinin büyüyeceği öngörülüyor. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Heimtextil\'e bu sene Denizli\'den 68 firma katılım sağlayacak. Geçtiğimiz sene 59 firma katılımı ile kırdığımız rekoru bu sene daha da geliştirdik\' dedi. 


YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi