17 Ağustos 2022 Çarşamba

3 yılda 8 ameliyat oldu

Kas, iskelet sistemindeki hastalıktan dolayı yürüyemeyen 3 yaşındaki Raziye Nur Yıldız’ın adım atması masrafları 5 bin TL tutan bir ameliyata bağlı. Sosyal güvencesi olmayan aile çocuklarının yürümesi için kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. 

11-02-2019 18:13:08

Çivril’de yaşayan  spina bifida (doğumdan önce omurilikte gelişen bozukluk) hastası 3 yaşındaki Raziye Nur Yıldız tedavi olmak için yardım bekliyor. 3 yaşında olmasına rağmen doğumundan sonra 8 ameliyat geçiren Raziye Nur Yıldız’ın annesi Sevim Yıldız, kızının yürüyebilmesi ve sağlıklı bir hayat sürmesini istiyor. Yıldız ailesinin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Razi Nur, anne karnındayken yakalandığı spina bifida hastalığı nedeniyle yaşadığı yürüme zorluğu, idrar tutamama ve bacaklarda kas zayıflığından kurtulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor. Kızının yeterli tedavi ile yürüyebileceğine ve hayatını devam ettirebileceğine inandığını belirten anne Sevim Yıldız, bunun ekonomik durumlarına bağlı olduğunu aktardı. 

Baba 6 aydır işsiz 

Eşinin 6 aydır işsiz olduğunu belirten Sevim Yıldız, ekonomik zorlukların kızının hastalığının tedavisini olumsuz etkilediğini ifade etti. Yıldız, "Haftada iki kere kızımın eğitimi için Denizli’ye gitmek zorundayız. Ben çalışamıyorum. İlaç ve tedavi masraflarını karşılamak için sosyal güvencemiz yok. Kızımın raporunun süresi dolduğu için engelli maaşı alamıyoruz. Rapor çıkarmaya ve kontrole gitmek için İzmir’e gitmemiz gerekiyor onun için de en bin lira lazım. Eşim gündelik işlerde çalışıyor ama o da ancak ev ve Denizli’ye gitme masraflarına yetiyor. Kızımın tedavisi için yardıma ihtiyacımız var" diye konuştu. 

3 yaşında 8 ameliyat oldu 

3 yaşında olmasına rağmen kızının belinden 2 ve kafasından 6 ameliyat geçirdiğini ifade eden Yıldız, "Kızım omurilik ve kafasından ameliyatlar geçirdi. Belindeki sinirler zarar gördüğü için tuvaletini yapma gerektiğini hissetmiyor. 4 saatte bir ben sonda ile alıyorum. Doğduğundan bugüne kadar 8 ameliyat geçirdi. Tuvaletini yapabilmesi için başında şant var. 6 defa onunla ilgili ameliyat oldu,  2 kere de belinden. Kızımın yürüme ihtimali var. Yapılacak kas uzatma ameliyatı ile kızım yürüyebilir " dedi. Sosyal güvencesi olmayan ailenin en küçük çocukları olan minik Raziye’nin yürüyebilmesinin yaklaşık 5 bin TL tutan ameliyat masraflarına bağlı olduğu öğrenildi. 

Küçük kız yürümek için Allah’a dua ediyor 

Yüzde 76 engelli raporu bulunan Raziye’nin engelli maaşının ise rapor süresi dolduğu için kesildiği belirtildi. Yeniden rapor almak için İzmir’e gidecek aile, yol ve konaklama için ilk etapta 1000 TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi