6 Ağustos 2022 Cumartesi

3 milyar dolara dayandı

Denizli’nin ihracat 10 aylık dönemde 2.8 milyar dolara ulaştı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ekim ayı ihracatının yüzde 4.8, 10 aylık ihracatın ise yüzde 13.3 arttığını açıkladı.

02-11-2018 16:01:41

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ekim ayı ihracat verilerini değerlendiren Memişoğlu, Türkiye’nin ihracatının rekorlar yılı hedefine uygun bir şekilde ilerlediğini belirtti. Memişoğlu, “İhracatımızda çeşitli rekorlarımızın devam ettiğine şahit oluyoruz.. Ekim ayında ülkemiz ihracatı yüzde 13,1 artarak 15,7 milyar dolar oldu. Bu rakamın, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamı olarak kayıtlara geçtiğini ve yeni bir rekora daha imza attığımızı görüyoruz. Ocak-Ekim döneminde ise, ülkemiz ihracatı yüzde 7,6 artarak 138,8 milyar dolara  ulaştı ve yıl sonu hedeflerimize bir adım daha yaklaştı” dedi.

Denizli’nin katkısı sürüyor
TİM verilerine göre Denizli ihracatının ekim ayında yüzde 4.8 artarak 295 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 10 aylık dönemdeki ihracatın ise yüzde 13.3 artarak 2.8 milyar dolara ulaştığını belirten Memişoğlu, “Denizli ihracatının ulaştığı değerleri incelediğimizde, ekim ayının en yüksek ihracat yapılan aylardan biri olduğunu ve ilimizin ülkemiz ihracatına katkısını geride bıraktığımız ayda da güçlü bir şekilde devam ettirdiğini söyleyebiliriz. Biliyoruz ki, ihracatta en önemli kriterlerden biri de ürünü zamanında teslim edebilmek. İstanbul Havalimanı’nın 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesiyle daha fazla ürün dünyanın farklı noktalarına ulaştırılacak. Bu sayede; ihracatçılarımızın önemli bir rekabetçi güç kazanacağı, İstanbul Havalimanı’nın ihracatta yeni rekorları da beraberinde getireceği ve artan ihracat rakamlarımıza son derece olumlu katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi