’28. Vergi Haftası’ kutlamaları başladı

Verginin, ülkenin kalkınması ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen ’28. Vergi Haftası’ kutlamaları başladı.

28-02-2017 14:01:21

Tüm yurtta 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Hasan Öztaş ve Denizli Vergi Dairesi çalışanları Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. 

Ziyaretlerinden dolayı Denizli Vergi Dairesi Başkanı Öztaş ve personele teşekkür eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, haftanın hayırlı olmasını dileyerek; “Tahakkuk ve tahsilat oranlarının ilimizde yüksek olması fevkalade önem arz ediyor. Ama bunun vergi barışı içinde ve insanları kırmadan, üzmeden, bunun bir bilinç ve görev olduğunu hissettirerek yapılması önem arz ediyor. Genelde esnaf da ticaret yapan da tedirgin oluyor. ‘Vergi memuru geliyor’ veya ‘müfettiş geliyor’ dendiği zaman bir anda vücut kimyaları bozuluyor. Hâlbuki onların vücut kimyalarının bozulmaması lazım, ‘tamam geliyor ki hata yapma riskimiz azalıyor’ algısını hissetmeleri lazım. Bu anlayış bunu getiriyor arkasından. Onun yaptığı hizmet kutsal. Çalışacak, üretecek ve insanları istihdam edecek karşılığında da arttan parası ile vergisini ödeyecek. Bizim yaptığımız da kutsal. En azından usulünce Kanunların bize verdiği yetki çerçevesince denetleyerek Devletin hakkı olan gelirinin oradan alınması. İkisi de kutsal. Dolayısıyla birbirinden farkı yok aslında faaliyet olarak” dedi.









     




YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi