28 Temmuz 2022 Perşembe

TED Denizli Koleji’nden filografi sergisi 

Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji’nin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde yaptığı filografi çalışmaları, Forum Çamlık’ta sergilendi. Öğrencilerin iple yaptığı eserler büyük beğeni topladı. 

28-05-2018 15:59:52

TED Denizli Koleji öğrencilerinin, çivilerin arasından tel veya ip geçirilerek ahşap üzerine simetrik desenler, amblemler, çiçek desenlerinden oluşan filografi çalışmaları Forum Çamlık AVM’da sergilendi.   Sergi açılışına,  TED Denizli Koleji Ortaokul ve lise Müdürü Fatih Canpolat,  İlkokul Müdürü Aslı Karakurt, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Açılış öncesi TED Denizli Koleji Müzik Grubu, mini konser verdi.  Öğrenciler seslendirdikleri şarkılarla hem davetlileri hem de alışveriş merkezi müşteriler tarafından büyük beğeni aldı. 

Sergi hakkında bilgi veren Ortaokul ve Lise Müdürü Fatih Canpolat, “TED Koleji olarak öğrencilerimizi sporda, sanatta, kültürde bilimsel çalışmalarda çok yönlü yetiştirmeye çalışıyoruz. Yılsonu etkinliklerimizde mutlaka sanat etkinliklerimize de yer veriyoruz. Filografi sergisi de onlardan biri. Öğrencilerimizi, farklı etkinliklerde farklı sanat dalları ile buluşturmaya çalışıyoruz” dedi. 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Nazan Aktaş ise filografi sanatının çok keyifli olduğu kadar çok da sabır isteyen bir sanat dalı olduğunu söyledi.  Filografinin yapımının zor olduğu düşüncesiyle yok olmaya yüz tutmuş bir el sanatı olduğunu vurgulayan Görsel Sanatlar Öğretmeni İnci Şahin ise, “Görsel sanatlar yalnızca kağıt, kalem veya boya kullanılarak yapılan bir ders değildir. Çok farklı malzeme kullanılarak çok farklı çalışmaların da yapılabileceğini öğrencilerimize öğretmeye çalıştık” dedi. 

TED Denizli Koleji’nin,  ana okuldan liseye kadar tüm öğrencilerinin emeğinin bulunduğu filografi sergisi,  davetlilerin beğenisini kazandı. 
Şengül BOZ 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi