“27 Mayıs, demokrasiye sürülen kara bir leke”

27 Mayıs darbesinin 60.yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bir Başbakan ve iki Bakanın idam sehpasına yürüdüğü 27 Mayıs 1960 darbesiyle demokrasiye kara bir leke sürülmüştür” dedi.

28-05-2020 13:26:25

Açıklamasında,  Necip Fazıl Kısakürek’in 27 Mayıs darbesi ile ilgili “Fransız İhtilali basit bir hapishane isyanı ile başlamış, gitgide sadece Fransa’yı değil, bütün dünyayı alt üst eden bir deprem haline gelmiştir: Sıfırdan başlamış, fakat zamanla her şey olmuştur. Bazı ihtilaller de var ki, sıfırdan başlamış, yine sıfır olmuştur!”  sözlerini hatırlatan Başkan Şevik,  27 Mayıs’ın Türk demokrasinde kara bir leke olduğunu belirtti.  Başkan Şevik, “27 Mayıs, ‘Yeter Söz Milletindir’ diyenlerin cezalandırıldığı 27 Mayıs, vesayet odaklarının millet iradesini yok sayarak demokrasiye vurdukları darbenin adıdır. Siyasi kültür ve geleneğin büyük yara aldığı bir kırılma noktasıdır. 27 Mayıs müdahalesinin etkisi sonraki yıllarda da sürmüş ve ülkemiz 1971 muhtırasını, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı yaşama talihsizliğiyle yüz yüze kalmıştır. Son darbe girişimini, 15 Temmuz'da, yaşadık.  15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde ise 'Artık yeter' diyen milletimizin darbecilere karşı destansı direnişi bir dönüm noktası oldu. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan halkımız, darbecilere izin vermemiş ve vermeyecektir de.

Bu duygu ve düşüncelerle, 27 Mayıs darbenin 60.yılında darbeciler tarafından idam edilen şehitlerimiz, Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi