DSİ, 2017’de 19 tesisi hizmete açtı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri, 2017 yılında Denizli’de 19 tesisi hizmete açtığını açıkladı.

25-01-2018 17:14:57

Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Denizli’ye yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Denizli’de 2017 yılında 19 adet tesis hizmete açıldı.
1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Denizli’de 2 adet baraj, 1 adet gölet, 5 adet sulama tesisi ile 11 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, bu tesisler için 
116 milyon TL tutarında harcama yaptığı açıklandı.
Tamamlanan baraj, gölet ve sulama tesisleri ile 18.980 dekar zirai araziyi suya kavuşturan bakanlığın, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık yaklaşık 21 milyon TL katkı sağlamayı hedeflediği aktarıldı. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Çameli ilçesi Kızılkaya Mahallesi, Çivril ilçe merkezi, Acıpayam ilçesi Boğazdere Köyü, Hisar Mahallesi, Kale ilçesi Merkez köyleri ve Çal ilçesi ile 7.812 dekar zirai arazide taşkın zararlarının önüne geçileceği bildirildi.
“Denizli’de Büyük Yatırımlara İmza Attık”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Denizli’de büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Denizli’de sadece geçtiğimiz yıl 19 adet tesisi hizmete açtık. Ayrıca birçok tesisin de temellerini attık ve hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi