3 Ağustos 2022 Çarşamba

2.Korkuteli Türkü ve Şiir Akşamı düzenlendi

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, YAZ-AR-BİR tarafından “2. Korkuteli Türkü ve Şiir Akşamı” gerçekleştirildi. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, “Merkezi Denizli’de olan derneğimizin şair ve sanatçıları ile geldiğimiz Korkuteli’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.

14-06-2017 19:41:23

Her akşam olduğu gibi, program; Şirin maskot gösterileri, Karagöz Hacivat gösterileri ve çocuklar için farklı yarışmalarla başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde türkü ve şiir dinletisine geçildi. Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği türkü ve şiir akşamı, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun konuşmasıyla başladı. Uslu, “Merkezi Denizli’de olan derneğimizin şair ve sanatçıları ile geldiğimiz Korkuteli’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz. İkincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Kültüre, sanata, sanatçıya değer veren, Korkuteli Belediye Başkanımız Hasan Gökçe Bey himayesinde, Fiesta Organizasyon ve Kadir Enyüce organizasyonuyla bugün buradayız. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Uslu, “Birçok il ve ilçede benzer etkinlikler düzenleyen derneğimiz ayrıca ulusal ve uluslararası sempozyumlar, paneller, konferanslar da düzenledi. On iki kitabı dernek yayını olarak yayınladı. Halen süreli kültür, sanat ve edebiyat dergisi de yayınlamaktadır. Bünyesinde birbirinden değerli araştırmacı, yazar, şair, ressam, sanatçı barındıran derneğimizin 103 üyesi var. Bu akşam, 17 arkadaşımızla buradayız” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN FARKLI BİR GECE OLACAK”

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Küçükkaraca da konuşmasında, misafir sanatçı ve şairlere hoş geldiniz diyerek, “Bu akşam bizim için farklı bir gece olacak. Birbirinden değerli sanat adamlarıyla sizi buluşturmaktan mutluyuz. Diğer alanlarda olduğu gibi, kültür ve sanat alanında belediyemizin hizmetleri devam edecektir” dedi. Etkinlik sonunda, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, YAZ-AR-BİR genel başkanına plaket takdim ederken,  YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu da, Korkuteli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Küçükkaraca’ya ve Fiesta Organizasyon adına Kadir Enyüce’ye birer şilt takdim etti. Daha sonra şair ve sanatçılara, Korkuteli Belediyesi ve YAZ-AR-BİR tarafından ayrı ayrı katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi