Kalça kemiğinden çene yaptılar

Denizli’de geçirdiği yaralanma sonucu çene kemiği ve yüz yapısında problem yaşayan hastaya Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde kalça kemiğinden çene yapıldı.

16-08-2018 15:57:56

Kalçasından alınan kemik ve cilt içeren doku yüzüne mikro cerrahi yöntemiyle nakledilen hasta, konuşabilme ve yemek yiyebilme fonksiyonlarını yeniden kazandı. Geçtiğimiz haziran ayında ateşli silahla yaralanma nedeniyle çene kemiği ve yüzü parçalanan Mehmet Türken, Pamukkale Üniversitesi Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde Dr. Hakan Özcan ve Dr. Özgen Kıvanç başkanlığındaki ekip tarafından 4 saat süren bir ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Tedavisi sonrası taburcu edilen hastayla ilgili bilgi veren Dr. R. Hakan Özcan ve Dr. Özgen Kıvanç, “Hastamızın geçirdiği talihsiz yaralanma sonucu çene kemiği ve yanak dokusunda ciddi kayıplar mevcuttu. Çene fonksiyonlarını kullanamayan ve estetik açıdan ciddi problemi olan hastamıza iki ekip olarak yaklaşık 4 saatlik bir operasyonla kalçasından aldığımız kemik ve cilt içeren dokuyu yüzüne mikro cerrahi yöntemler ile nakledip, hayata ve toplum içine tekrar kazandırdık. Başarılı geçen bu operasyon sonrası artık hastamız yemek yiyebilecek, konuşabilecek ve günlük aktivitelerini sorunsuz bir şekilde yapabilecek duruma geldi” açıklamasını yaptı.

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ise, bu tür ameliyatların Türkiye’de büyük merkezlerde yapılabildiğini belirterek, “Şu an Ege Bölgesi başta olmak üzere  tüm Türkiye’den derdine derman arayan vatandaşlarımızı Türk misafirperverliğine uygun bir şekilde ağırlıyor, tedavilerini büyük özen ve özveri ile tamamlayıp sağlıklı bir şekilde evlerine dönmelerini sağlıyoruz” dedi.
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi