150 yazar, 215 yayınevi, yüzlerce imza günü

26-03-2018 15:00:47

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarının ikincisine hazırlanıyor. 30 Mart’ta açılıp 10 gün sürecek Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nda 150 yazar ve 215 yayınevi Denizlililerle buluşacak. Fuarda, birçok ünlü yazar imza günlerinde kitapseverlerle bir araya gelecek.

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı ile dikkatleri üzerine çeken Denizli Büyükşehir Belediyesi, fuarın kapsamını daha da genişleterek Denizlilileri ikinci kez kitapla buluşturacak. Katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarını ikinci kez düzenleyecek Denizli Büyükşehir Belediyesinin 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında kapılarını açacağı kitap fuarına Türkiye’nin en ünlü yazarları ve yayınevleri katılacak. 150 yazar ve 215 yayınevinin katılmasının planlandığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nın onur konuğu Klasik Türk Edebiyatı ve Türk Tasavvuf Edebiyatı'nın en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı olacak.

Yazarlar imza günlerinde okurları ile buluşacak

Kitap fuarında her gün birçok yazar düzenlenecek imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Sadece Denizli’den değil çevre illerden de çok sayıda katılımın beklendiği Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’na İlber Ortaylı'dan Leyla İpekçi’ye, Kahraman Tazeoğlu’ndan Saba Tümer’e kadar birçok ünlü yazar ve yayınevi katılacak. Abdurrahman Dilipak, Vehbi Vakkasoğlu, Şükrü Erbaş, Aret Vartanyan,  İnci Aral, Sinan Yağmur ve Ali Lidar gibi ünlü yazarların katılacağı fuarda ayrıca Denizlili yazarlar ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nda yer alan eser sahipleri de olacak. 

Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi de merakla bekleniyor

Kültür cümbüşünün oluşacağı atmosferde ayrıca, 10 şehirden 48 sanatçının da yer alacağı "Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi"de sanatseverlerle buluşacak. Resmi açılış töreni 31 Mart 2018 saat 11.00'de olması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'nın açılışında "Kitap" temalı 1. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödülleri verilecek, karikatürlerin sergisinin de açılışı gerçekleştirilecek. 

“İnsanlarımızı bir kez daha kitapla buluşturacağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin uzun süredir beklediği dev organizasyonun 2.’sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarının kapılarını 30 Mart’ta açacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, belediyelerin alt ve üst yapı gibi şehrin fiziki açıdan gelişimini sağlaması kadar şehrin sanat ve kültür hayatına da katkı sunması gerektiğini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nın 10 gün süreceğini ifade eden Başkan Zolan, “İnsanlarımızı bir kez daha kitapla buluşturacağız. Birçok ünlü yazarımızın okuyucuları ile buluşacağı dolu dolu bir fuar olacak” diye konuştu.

YAZARLAR

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’na katılacak yazarlardan bazıları şöyle: “Abdurrahman Dilipak, Abdülkadir Selvi, Ali Lidar, Alişan Kapaklıya, Aret Vartanyan, Ataol Behramoğlu, Ayla Kutlu, Barış İnce, Bilal Sami Gökdemir, Canan Tan, Caner Taslaman, Emre Dorman, Engin Alan, Erhan Altunay, Fatih Duman, Hanefi Avcı, Hidayet Karakuş, Hüsnü Arkan, Işık Öğütçü, İbrahim Kaboğlu, İhsan Eliaçık, İlber Ortaylı, İnci Aral, İrfan Değirmenci, İrfan Gürkan Çelebi, İsmail Saymaz, Kahraman Tazeoğlu, Kemal Hamamcıoğlu, Kerem Fırtına, Levent Gültekin, Leyla İpekçi, Mehmet Ali Bulut, Meltem Güner, Meriç İzgi, Metin Uca, Murat Menteş, Mustafa Tatçı, Nasuh Mahruki, Nazlı Eray, Osman Pamukoğlu, Öznur Yıldırım, Saba Tümer, Saniye Bencik Kangal, Saygı Öztürk, Sinan Akyüz, Sinan Yağmur, Suat Suna,

Şükrü Erbaş, Tuncer Gülensoy,Vehbi Vakkasoğlu,Yılmaz Aslantürk,Yusuf Asal

Zekeriya Efiloğlu”

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi