10 Mart\'a kadar sergilenecek

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, \'Paranın Öteki Yüzü\' adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. 40 ülkenin parasının sergilendiği Kağıt Para Sergisi, 10 Mart tarihine kadar Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde gezilebilecek.

28-02-2017 14:00:23

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi sergi Salonunda açılan 40 ülkenin paralarının yer aldığı sergi törenle açıldı. Büyük ilgi gören sergide vatandaşlar, ülkelerin paralarını dikkatlice inceliyor. 

Bir simgenin para üzerinde yer alması için o toplum nezdinde kesin kabul görmesi gerektiğini belirten sergi sahibi Harun Ökek, bu nedenle 40 ülkenin özelliklerinin de bu sergide yer bulduğunu söyledi. 

Ökek, sergi ile ilgili şu bilgileri verdi, “Turizm sektöründe çalıştığım 1997 yılından itibaren karşılaştığım her kafileden o ülkeye ait en küçük birimdeki kağıt paralarını toplamaya başladım. Zamanla büyüyen bu koleksiyon şu anda 40\'ı aşkın ülkenin parasını içeren kültürel bir zenginliğe dönüştü. Koleksiyonumu bu sergi aracılığıyla para albümlerinden çıkararak yurttaşlarımızın beğenisine sunmak ve toplumsal bir faydaya dönüştürmek istedim. Hepimiz günlük hayatta parayı satın alma özelliğiyle bilir ve kullanırız. Paraya olan bakışımız öylesine kalıplaşmıştır ki çoğu zaman hangi paranın üstünde neyin olduğunu fark etmeyiz bile. Oysa ki, bir şeyin paranın üzerinde yer bulabilmesi için o toplum nezdinde kesin kabul görmüş nitelikler içermesi gerekir. Dolayısıyla paraya farklı bir bakış açısıyla bakılır ve eğer paranın öteki yüzüne odaklanılırsa rakamlardan çok daha fazlasını ifade eden gerçek değerlerin de farkına varabiliriz.” 

Sergi dolayısıyla Başhekim Doç. Dr. İbrahim Türkçüer tarafından Harun Ökek’e teşekkür belgesi verildi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi